Stap voor stap: Den Haag, Rotterdam en het Groene Hart

Stap voor stap: wachten op nieuws, genieten van elke verbetering, hoofd leegmaken….wachten, wachten, wachten….

Stap voor stap: wandelen door Rotterdam, door Den Haag en ‘last but not least’ genieten van het Groene Hartpad!

In Rotterdam wandelen we van het ultramoderne Centraal Station naar Kralingen en de gelijknamige plas. Langs Stadhuis, Scheepvaartmuseum en Markthal

wordt het allengs rustiger en bevinden we ons al snel in de fraaie wijk Kralingen. De Slotvijver is een oase van rust en het restant van de slotgracht van voormalig Slot Honingen.

In het water schijnen zich nog restanten van de funderingen van dit slot te bevinden. Aan de Kralingse Plas eten we onze boterhammetjes en genieten van het park en het fraaie weer.

Een alternatieve, eigen route brengt ons weer bij de metro en aansluitend terug bij Rotterdam Centraal.

Het Groene Hartpad meet 195 kilometer en loopt in een cirkel vanuit Delft door – je raadt het al – het Groene Hart. Stap voor stap, etappe na etappe brengt deze ons van Delft via Zoetermeer naar Alpen a/d Rijn, tot nu toe dan.

Omdat het zich laat aanzien dat we nog wel wat weekjes hier in de buurt ronddobberen, besluiten we dit pad in zijn geheel af te gaan maken. Via het water kunnen we steeds in de buurt afmeren, zodat de ov-kilometers ook wat binnen de perken blijven.

De route zelf verrast en verbaast ons. Zóveel fraaie natuurkilometers in, toch min of meer, randstedelijk gebied, dáár worden we gelukkig van!

In Rockanje wordt een perro-strandwandeling gehouden. Met Jeroen en Anja – en uiteraard met Dorus en Torque – gaan we daar naartoe en hebben een superleuke hondendag. Een fraai gezicht, zoveel perro’s bij elkaar en gespreksstof te over natuurlijk.

Op een mooie zondag trammen we van Delft naar Den Haag HS en wandelen door de multi-culti Schilderswijk naar het Zuiderpark. Toch weer verrassende hofjes, wijkjes en parkjes, grappig is dat.

Ook in het Zuiderpark is de lente losgebarsten, iedereen geniet hier op zijn of haar manier. Op de plaats waar in het verleden het ADO-stadion prijkte is nu een modern sportcentrum verrezen. Nog niet helemaal klaar, maar lang zal dat niet meer duren, een aanwinst is het zeker.Tussen al dat getippel door genieten we van (klein)kinderen, familie, vrienden en bekenden.

De laatste zondag in Delft wandelen we met Jeroen, Anja en de hondjes een rondje: Delft, Pijnacker, Nootdorp, Delft. Het is zomer-voor-één-dag, druk met wandelaars, fietsers en picknickende zongenieters.

Eenmaal moe maar voldaan terug op onze Knipmes gaat de kuiptent open en genieten we met een hapje en een drankje zo lang mogelijk van deze stralende dag op ons drijvend Knipmesterras.

Maandag, als de mannetjes uit school komen, gooien we los en loodsen zij ons langs bekende bruggen naar Voorburg. Het weer is radicaal omgeslagen. Zelfs met winterjas en zwemvest is het buiten maar vijf minuten leuk voor hen. Eenmaal in Voorburg breekt de zon door en maken we nog een snel tikkertje-rondje door het park voordat papa Joost en mama Marjon komen en we met elkaar toch nog lekker in de kuip kunnen eten.

Gisteren, Goede Vrijdag, zijn we naar Leidschendam gevaren. Hier blijven we tot na de Paasdagen, dinsdag verder….

5 gedachten over “Stap voor stap: Den Haag, Rotterdam en het Groene Hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *