Het weer als ‘drama-queen’.

Het verblijf in Vlaardingen was geweldig! Natuurlijk niet in de laatste plaats (eigenlijk in de allereerste plaats!) door het fantastische liefdesfeest van onze kinderen, waar we nu nog steeds dankbaar en blij van nagenieten.

31654653344

Een voorrecht om hierbij te mogen zijn en met elkaar zulke heerlijke dagen te hebben. Als dit een belofte is voor de rest van hun leven, nou dan komt het dik in orde met deze vier geliefde mensenkinderen.

Op een mooie zondag wandelen we door Vlaardingen naar de Vlaardingse Vaart en de daarnaast gelegen Broekpolder. Een uitgestrekt natuurgebied, waar je geen idee hebt dat je toch midden in de Randstad bent.

P1240517

Twee dagen na het ‘Lovefest’ fietsen we langs dezelfde Vlaardingse Vaart richting Delft om nog even met de kinderen na te praten en hen tegelijkertijd een heerlijke, welverdiende vakantie toe te wensen. We hebben geluk want ondanks dreigende luchten lukt het om geheel droog van Vlaardingen in Delft en terug te komen. Op de terugweg blijkt het markt (drie kramen!) in Maasland en bij de visboer kopen we kibbeling om die lekker op een bankje met weids uitzicht op te peuzelen. Aldus verkwikt en opmerkelijk aangedikt trappen we het laatste stuk richting Knipmes. Woensdag verkassen we van de binnenhaven door de sluis naar de buitenkant, waar we aan een steigertje kunnen overnachten. Dan kunnen we donderdagochtend om 7 uur vertrekken, terwijl we in de binnenhaven tot na de spits van 9 uur zouden moeten wachten. Voor het tij erg ongunstig, dus we kiezen voor een kleine verhuizing, samen met onze oude, jonge vriend Johan. We hebben een supergezellige middag, die eigenlijk naadloos overgaat in een even gezellige avond met Jeroen, Anja en kleine Torque.

Donderdagochtend 7 uur is het dan zover en gaan we Vlaardingen verlaten om richting Zeeland te koersen. Bij het uitvaren van het havenkanaal blijkt de Eendracht voor de rede van Vlaardingen te liggen.

P1240628

We varen stuurboord uit (rechtsaf) om binnen een kleine kilometer de Oude Maas op te varen. Het oversteken van de Waterweg is nog even een dingetje, want het is ontzettend druk met scheepvaart. Dankzij de onvolprezen verkeersbegeleiding èn mijn kapitein komen we ongeschonden aan de overkant en volgt een rustig tochtje over Oude Maas en Spui. Bij het verlaten van het Spui om het Haringvliet op te draaien, pakken dreigende luchten zich samen en dan laat het weer zich nog weer eens van haar dramatische kant zien. Dat is de laatste weken schering en inslag en genieten als je veilig en wel aan de kant ligt. Nu ziet het er behoorlijk dreigend uit maar buiten spectaculaire luchten krijgen we welgeteld één enorme bui over ons heen en kunnen we verder gewoon genieten van onze ‘drama-queen-van-de-dag’, het weer!

De reis verloopt voorspoediger dan we hadden kunnen denken en om 4 uur maken we vast aan de Archipel, ons favoriete Grevelingeneilandje. Hier genieten we van rust en stilte en de volgende ochtend van een zeehond, die steeds met zijn kopje boven water polshoogte komt nemen om te zien of hij al met zijn dikke lijfje op het strandje kan gaan liggen.

P1240692

We laten het baaitje maar aan hem en zetten ondanks harde tegenwind koers richting Den Osse, waar de Knipmes maandag uit het water getild gaat worden en waar motor en aggregaat een verwenkuurtje zullen ondergaan. Tussen overkomend buiswater door zien we zusje Lydia al staan zwaaien op de kant en het duurt dan niet lang meer voor we met elkaar aan een kopje thee zitten. Fijn om weer in de buurt van Zeeuwse familie en vrienden te zijn maar de komende weken zal er eerst hard gewerkt moeten worden om de Knipmes naar behoren te vertroetelen….P1240697

2 gedachten over “Het weer als ‘drama-queen’.

  1. wat een prachtige foto’s van de dreigende wolken, prachtig.!
    Ik geniet mee van jullie avontuur op de knipmes.
    Groetjes van je oude buurmeisje! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *