Herfst, warmte en gezelligheid

Delft

Delft, waar wil je mooier zijn dan in de buurt van twee van de drie kleinkinderen? Bezoekjes op de kleuterschool van onze Marnix, die zojuist 4 jaar is geworden en al heel snel helemaal gewend is aan het nieuwe regime.

Het kleuterklasje van Fabian komt in zijn geheel een bezoekje brengen aan boord van de Knipmes, in het kader van de Kinderboekenweek, met als thema Krasse Knarren, of iets dergelijks…

img-20161012-wa0013

Geweldig gezellig allemaal, al hadden we wel eens willen weten wat de meerderheid van de collega-kleuters nou leuker vond: de boot of ons Dorussie!

Verder bezoekjes van geliefde oude en nieuwe vrienden en bekenden, familie en ja ook de Zeeuwse kinderen, inclusief ‘grote’ kleinzoon, komen een kijkje nemen in het Delftse, hartverwarmend allemaal!

Natuurlijk wordt er ook af en toe een Delfts ommetje gemaakt en kunnen we genieten van prachtige stad- en herfstplaatjes. Halloween vieren we, om eerlijk te zijn voor het eerst van ons leven, met kinderen en kleinkinderen en natuurlijk is oma al heel snel omgetoverd tot heks – daar ben je zó klaar mee, tenslotte! We delen de zelfgemaakte spooklollies uit, die we voor de gelegenheid op een pompoen staken en het wordt een heel spannend en gezellig gebeuren, al met al!

Op een mooie zondag wordt, na rijp beraad en met pijn in het hart, het besluit genomen om de volgende ochtend in alle vroegte Delft te verlaten. Het weer en de stroming lijken gunstig, de dagen daarna worden de omstandigheden snel minder volgens de berichten, dus het moet er dan toch maar van komen: de Knipmes wendt de steven richting Scheveningen! De volgende ochtend begint mistig en door een mystieke wereld varen we richting Rotterdam.

p1070107

Een bijzonder, en uiteraard weemoedig afscheid, maar eenmaal bij de Parksluizen klaart het op en varen we, in de schaduw van de Euromast, al snel een heldere Nieuwe Waterweg op.

p1070118

Het is rustig met de (zee)scheepvaart en dat is fijn, want die joekels kunnen golven trekken, daar krijgt een paard de hik van! We genieten van de omgeving en de steeds sterker wordende zilte zeelucht.

Eenmaal de Stena-kade bij Hoek van Holland voorbij, ronden we al snel de pier en zetten koers richting Scheveningen.

Over een strak blauw zeetje dobberen we rustig noordwaarts en al betrekkelijk snel varen we de Scheveningse haven in.

p1070163

Ook hier zijn we weer thuis en dat voelt als rijkdom: zoveel plekjes om je thuis èn welkom te voelen!

20161031_125532

We worden begroet door oude Scheveningse bekenden en de volgende dag ook door zoon Jeroen, die een paar dagen geveld was door de griep. Als vanouds vertrouwd, gaat Fred al snel aan de klus – er is genoeg te doen op en aan de Knipmes ondertussen en reizen we met het openbaar vervoer van hot naar her om links en rechts bezoekjes af te leggen. Er staan er nog heel wat op het program, hopelijk gaat dat de komende weken allemaal goed komen. Aan boord ontvangen we eters, koffiedrinkers en borreltje-pakkers of gewoon zomaar praatjesmakers, we genieten van alles en iedereen.

Met Dorus wandelen we door de duinen naar het strand. Hij zwemt weer als een gek ventje in zee en zijn krulletjes worden mooier en mooier. Om bij duinen en strand te komen moeten we eerst door de bouwput, die het Norfolk-terrein hier in Scheveningen geworden is. Wàt een bouwactiviteiten men hier ontwikkelt, niet te geloven! Ook langs de haven zijn complete appartementencomplexen verrezen; ze doen maar en gaan gewoon door, ook als wij er even niet zijn!

p1070189

Het is ook hier in Scheveningen genieten met een grote G en als we slapen gaan, vegen we met een gul gebaar de grote glimlach van ons gezicht, om hem de volgende ochtend al heel snel weer op ons smurfie te betrappen!!

 

2 gedachten over “Herfst, warmte en gezelligheid

  1. Wat een prachtige foto’s weer ,lijkt me heerlijk zo’n tochtje op zee.
    Wat valt er toch nog veel te genieten ,als je het maar wil zien.
    Liefs voor jullie twee .xxTrudy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *